تابلو برق پی ال سی PLC

تابلو برق PLC که یکی از انواع تابلو برق صنعتی می باشد، کنترل کننده برنامه پذیری میباشد که از خانواده کامپیوترها حساب میشود ؛ این کنترل کننده معمولا در مقاصد صنعتی به کار می رود. ورودی سیگنالهای متنوع دیجیتال یا آنالوگ را از field قبول می کند و بعد  آنها را برای cpu به صورت سیگنالهای منطقی سیستم باینری تبدیل می نماید و cpu مطابق برنامه هایی که در آن ذخیره شده دستورات را اجرا و خروجی را به صورت سیگنالهای منطقی به خروجی می فرستد.

 این سیگنالها می توانند به فرم آنالوگ یا دیجیتال به تجهیزات یا عملگرها ارسال شوند. PLC در جهت اهداف کنترلی و برای استفاده در محیط های صنعتی به کار گرفته شد چون به سادگی قابل برنامه پذیری بود و تغییر در سیستم کنترل با تغییر در نرم افزار برنامه کنترل به سهولت امکان پذیر بود و مزایای فوق به همراه کوچکتر شدن ابعاد سیستم کنترل ، عیب یابی سریع تر ، خرابی کمتر ، توانایی اجرای برنامه های پیچیده تر، توانایی تبادل اطلاعات با سیستم های دیگر و … باعث شد که مدارهای رله ای به سرعت میدان را برای حضور PLC ها خالی کنند.

تابلو-برق-PLC

ویدیو معرفی PLC

انواع PLC

PLC ها را میشود از نظر اندازه حافظه یا تعداد ورودی و…  به انواع زیر تقسیم بندی کرد:

PLC های کوچک : جایگزینی برای کنترل کننده های سنتی است. تابعیت گسترش محدود و حداکثر دو یا چند ورودی/خروجی دارند. و برنامه نویسی آنها، نردبانی یا با دستورات نمادی انجام می گیرد.

PLC های متوسط : این PLC ها ساختار مدولار دارند در نتیجه توسعه و یا تغییر آنها ساده است و تنها با اضافه نمودن یا تغییر مدولها صورت می گیرد. تعداد ورودی/ خروجی زیاد و توسعه سیستم در آینده متصل می باشد. امکانات ارتباطی زیاد دارند و میشود از آنها در کنترل گسترده استفاده کرد و برنامه نویسی آنها نردبانی یا نمادی و یا دستورات گرافیکی میباشد..

PLC های بزرگ : در مواردی که تعداد ورودی ها/ خرروجی ها زیاد است و یا عملیات کنترلی پیچیده است از PLC های بزرگ استفاده می گردد از این PLC ها برای هدایت تعدادی PLC کوچک نیز استفاده می شود و برنامه نویسی این نوع PLC ها معمولا با استفاده از زبان های سطح بالا صورت می گیرد.

انواع PLC

تابلو برق PLC چگونه کار می کند؟

تابلوهای PLC دارای ورودی و خروجی های مختلفی هستند تا امکان برقراری ارتباط را با سایر دستگاه های صنعتی، مهیا کند. در کنار این تابلوها از یک دستگاه دیگر به عنوان رابط بین تابلو برق و انسان استفاده می شود که به آن HMI، که مخفف Human Machine Interface است، گفته می شود .

این HMI می تواند بر روی درب تابلو برق PLC نصب شود و یا در یک تابلوی دورتر که به ماشین آلات نزدیک است، قرار بگیرد. HMI به وسیله ورودی هایی به تابلوهای برق PLC متصل شده و به آن ها در کنترل و نظارت بر ماشین آلات کمک می کنند. حال تابلو PLC می تواند سیگنال هایی را از طریق شبکه به HMI جهت نظارت بهتر منتقل کند و یا HMI سیگنال هایی را برای کنترل ماشین آلات به تابلو PLC ارسال کند. بدین صورت این تابلو می تواند دستورات را بر روی ماشین آلات اعمال کرده و نظارت بالایی بر روی آن ها داشته باشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر و خرید تابلو برق با شماره‌های زیر تماس بگیرید…

استفاده-از-تابلوهای-برق-PLC-در-صنایع

مزایای استفاده از تابلوهای برق PLC در صنایع

  • کار با تابلو برق plc ساده و آسان است.
  • به کمک این تابلوهای برق می توان پروسه های مختلف را با سرعت بیشتری اجرا کرد.
  • به دلیل قابلیت نرم افزاری بودن آن می توان به سادگی منطق آن را تغییر دارد.
  • از آن رو که در این تابلوها از قطعات متحرک استفاده نمی شود، قابلیت اطمینان بیشتری دارند.
  • مصرف برق این تابلوها پایین است.
  • تعمیر و نگهداری تابلو برق های plc آسان خواهد بود.
  • به کمک آن ها می توان عملیات های سخت و پیچیده را مدیریت کرد.
  • این تابلوها با رایانه های مختلف ارتباط ساده ای برقرار می کنند.
  • برنامه نویسی و برنامه ریزی این تابلوها بسیار ساده و آسان خواهد بود.
  • به دلیل نداشتن استهلاک های مکانیکی، طول عمر بالایی دارند.
  • برخلاف مدارهای دیگر، نویز و سروصدا ندارند.

قطعات تابلو PLC

منبع تغذیه (power supply) : ولتاژ AC موجود در سیستم را از برق سیستم به عهده دارد که باعث ایمنی در برابر نویز و نوسانات ولتاژ ورودی در محیط های صنعتی است.

واحد پردازنده ی مرکزی (cpu ) : ریز پردازنده با در نظر گرفتن وضعیت ورودی ها برنامه را که در PLC  ذخیره شده است اجرا می کند. و بر اساس آن به خروجی دستور فعال کردن خروجی مورد نظر را می دهد.

حافظه (Memory) : جهت ذخیره سازی برنامه و اطلاعات استفاده می شود.

رابطه برنامه نویسی (programmer) : جهت نوشتن برنامه و انتقال آن به حافظه PLC توسط کاربر استفاده می گردد و از لحاظ شکل ظاهری به دو دسته تقسیم می شوند: 1- یک صفحه کلید کوچک به همراه یک صفحه نمایشگر2- استفاده از کامپیوتر های شخصی  و نصب نرم افزارهای مورد نیاز ویژه ی برنامه نویسی می باشد.

واحد ورودی / خروجی (I/O) : که ارتباط PLC را با دنیای خارج برقرار می کند.

اجزای-PLC

انواع PLC از لحاظ شکل ظاهری

PLC از لحاظ شکل ظاهری به دو گروه یکپارچه و مدولاتور تقسیم بندی می شوند :

1- PLC های کوچک معمولا به صورت (Compact) یکپارچه طراحی و ساخته شده اند به این معنا که منبع تغذیه و cpu و ماژول های ورودی و خروجی به صورت یکپارچه در کنار هم متصل هستند و یک واحد تلقی می شوند در این نوع PLC قادر به نگهداری فقط 1000 خط برنامه می باشد اما مکانی جهت اتصال به پروگرام و ورودی و خروجی هی اضافی وجود دارد.

2- در انواع مدولاتور بر خلاف نوع یکپارچه کاربر می تواند ماژول های ورودی و خروجی دلخواه را از آن خانواده بسته به نیاز خود انتخاب و در کنار هم قرار میدهد. که شامل کارت های جداگانه منبع تغذیه ، cpu، وردی و خروجی به تعداد مورد نیاز می باشد که به ترتیب روی RACK و در داخل (SLOTS) شکاف ها قرار میگیرند.

برای خرید تابلو بانک خازنی کلیک کنید

تابلو PLC اتوماسیون

کاربرد تابلو PLC

در حال حاضر کاربرد PLC در صنایع در فرآیندهای مختلف صنعتی به وفور به چشم می خورد.

صنایع خودرو سازی : از قبیل عملیات سوراخ کاری خودکار، اتصال قطعات، همچنین آزمودن قطعات و تجهیزات اتومبیل، سیستم های رنگ پاش وشکل دادن بدنه به وسیله پرس های خودکار و…

صنایع پلاستیک سازی : از قبیل ماشینهای ذوب و قالب گیری تزریقی، دمش هوا سیستم های تولید و آنالیز پلاستیک.

صنایع سنگین : از قبیل کولرهای صنعتی، سیستم های کنترل خودکار وسایل و تجهیزات که ذوب فلزات استفاده می شود.

صنایع شیمیایی و پتروشیمی : از قبیل سیستم های مخلوط کننده دستگاههای ترکیب کننده مواد با نسبت های متفاوت و غیره …

صنایع غذایی و بهداشتی : از قبیل سیستم های سانتر فیوژ،  سیستم های عصاره گیری و بسته بندی و …

صنایع ماشینی : ازقبیل صنایع بسته بندی، صنایع چوب، سیستم های سوراخ کاری، سیستم های اعلان خطر و هشدار، سیستم های مورد استفاده در جوش فلزات و …

خدمات ساختمانی : از قبیل آسانسور ها کنترل هوا و تهویه ی مطبوع، سیستم های روشنایی خودکار و…

برای دریافت اطلاعات بیشتر و خرید تابلو برق با شماره‌های زیر تماس بگیرید…

خرید تابلو برق PLC ( اتوماسیون )

برای انتخاب و خرید تابلو برق PLC باید فاکتورهای خاصی را مد نظر قرار داد که به افراد کمک می‌کند تا انتخاب درستی انجام دهند. این معیارها عبارتند از:

  • حداکثر مقدار ولتاژ و جریان مورد نظر برای تابلو برق اتوماسیون مد نظر خود را انتخاب کنید.
  • جنس تابلو برق مورد نظر خود را انتخاب کنید، این انتخاب می‌تواند از بین مدل‌های فلزی، استیل، آلومینیومی، پلاستیکی و غیره باشد.
  • مکان نصب تابلو را مشخص کنید. 
  • اکیدا توصیه می‌شود که استانداردهای مورد استفاده برای محافظت از دستگاه را بررسی کنید.
  • به برخورداری یا عدم برخورداری تابلو برق اتوماسیون از ویژگی‌های مختلف توج کنید؛ از جمله ضد آب بودن و ضد گرد و خاک بودن و غیره.
  • بررسی کنید که دستگاه می‌تواند با امکانات جدید توسعه یابد و تطبیق پذیری داشته باشد.
  • شدیدا توصیه می‌شود که به برند تولید کننده تابلو برق دقت کنید.

قیمت تابلو PLC

اگر شما هم قصد دارید تا از این تابلوها برای بهبود عملکرد دستگاه های خود استفاده کنید، نیاز است تا سفارشی را برای تولید آن ها انجام دهید. بسته به تعداد ورودی ها، خروجی ها و تجهیزات مختلفی که در این تابلوهای برق مورد استفاده قرار می گیرد، قیمت آن ها نیز تغییر خواهد کرد.

برای اطلاع از آخرین قیمت تابلو برق مورد نظر خود و همچنین مشاوره، می توانید با کارشناسان آسیا تابلو توسط فرم تماس زیر در ارتباط باشید.

PLC زیمنس را چگونه ریست کنیم ؟

این نوع ریست می‌تواند توسط سوئیچ روی CPU یا توسط نرم‌افزار انجام شود.

  • ابتدا کارت حافظه را از روی CPU بردارید.
  • تغذیه CPU را قطع کنید.
  • کلید روی CPU را در وضعیت MRES نگه دارید و تغذیه را وصل کنید.
  • منتظر باشید تا وضعیت LEDهای روی CPU ظاهر شود.
  • وقتی وضعیت فوق مشاهده شد سوئیچ را رها کنید تا به STOP برگردد.
  • مجددا سریع آن را به MRES ببرید و نگه دارید نباید رها کردن سوئیچ و بردن مجدد آن به MRES بیش از 3 ثانیه طول بکشد.

فرم تماس

سوالات متداول

PLC یا به عبارتیProgrammable Logic Controller که به نام Programmable Controller نیز شناخته می شود یک کامپیوتر دیجیتال صنعتی است که برای کنترل فرآیندهای صنعتی، نظیر خطوط مونتاژ، تجهیزات روباتیک و هر فعالیتی که نیازمند کنترل با قابلیت اطمینان بالا باشد طراحی و ساخته شده است. تسهیل در برنامه نویسی و خطایابی آسان فرآیند، از ویژگی های PLC می باشد.

تعداد ورودی و خروجی دیجیتال و آنالوگ، تعداد تایمر، تعداد شمارنده، تعداد رله های کمکی، حجم حافظه قابل برنامه ریزی و سرعت اجرای دستورات همگی از مشخصه های پی ال سی می باشند.

پی ال سی ها دارای 4 نوع، مینی پی ال سی، پی ال سی کامپکت، پی ال سی ماژولار و پی ال سی رک می باشند. در صنعت PLC بیش از یکصد کارخانه با تنوع زیاد در طراحی و ساخت انواع مختلف PLC فعالیت می کنند. PLC ها را می توان از نظر سایز به کوچک و متوسط و بزرگ، از نظر اندازه حافظه یا تعداد ورودی / خروجی دسته بندی نمود.

پی ال سی ها به طور گسترده ای در بیشتر صنایع مانند صنعت پلاستیک سازی، خودروسازی، حمل و نقل، صنایع شیمیایی، غذایی و غیره کاربرد دارند و در مواردی چون بسته بندی، کنترل فرایندهای صنعتی، خطوط مونتاژ و غیره مورد استفاده قرار می گیرند.

سیستم PLC معمولا دارای ماژول های ورودی و ماژول های خروجی اختصاصی هستند. یک ماژول ورودی وضعیت سیگنال های ورودی مانند سوئیچ ها، سنسورهای دما و غیره را تشخیص می دهد و ماژول خروجی دستگاه هایی مانند رله، استارت موتور، چراغ و غیره را کنترل می کند.

 

8 دیدگاه دربارهٔ «تابلو PLC»

    1. سلام
      سیستم کوپلاژ (شامل خازن کوپلاژ، موج‌گیر یا لاین تراپ و دستگاه تطبیق امپدانس) می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید